Live online training

Voordelen / mogelijkheden online training in een notendop:

 • Kies zelf de locatie vanwaar je de training wilt volgen.
 • Interactie in de vorm van beeld en geluid met de trainer en medecursisten.
 • Tijdens de uitleg kun je meekijken op het scherm van de trainer. Of de trainer kan jouw oefeningen bekijken.
 • De training kan worden opgenomen. Zodoende kun je de uitleg later terugkijken.
 • Mogelijkheid tot het delen van voorbeelden en oefeningen
 • Chatten met de trainer en met medecursisten.
 • “Virtueel” je vinger opsteken, wanneer je een vraag hebt.
 • Uitleg via een digitaal ‘whiteboard’ is mogelijk.
  (Ter vervanging van de flipover).
 • Individuele één op één trainingen mogelijk.
 • Het lesmateriaal kun je ‘digitaal’ ontvangen.
Online training achter laptop met kopje thee

Inhoud online trainingen

De inhoud van de online trainingen is hetzelfde als bij de individuele trainingen en de groepstrainingen.

Kijk op cursussen WordPress voor een overzicht van de diverse WordPress cursussen.

Gaat je interesse meer uit naar fotobewerking? Op cursussen fotobewerking vind je een overzicht van diverse cursussen fotobewerking.

Op cursussen internet vind je een overzicht van de cursussen voor degene die zich willen verdiepen in webdesign, Google Analytics, SEO of Mailchimp.

Live online trainingen met Teams of Zoom

Trainingen worden gegeven met behulp van video communicatie programma’s zoals Teams en Zoom.

Meer info over Teams

Kijk op de website van Microsoft Teams ( Teams ) voor informatie over Teams.

Meer info over Zoom

Op de website van Zoom ( https://support.zoom.us/ ) vind je informatie over Zoom. Een voorbeeld is onderstaande video. Hierin vind je uitleg over hoe je, je kunt aanmelden voor een training.

Ook in onderstaande videos’ wordt het gebruik van Zoom verder uitgelegd.

Na het bekijken van bovenstaande video’s heb je genoeg kennis om deel te nemen aan een online live training m.b.v. Zoom.

Ander programma mogelijk?

Gebruik je toch liever een andere programma? Ook dat is mogelijk. De training wordt dan met het door jou gewenste programma gegeven.

Extra info online cursussen

Wat moet ik me bij een live online training voorstellen? 

Een online training is een training waarbij interactie tussen een trainer en (een) medecursist(en) via computerschermen of schermen van smartphones plaatsvindt. Anders dan bij E-learning vindt de training live plaats. Zodoende kun je vragen stellen, ‘sparren’ met (een) medecursist(en), uitleg volgen en oefeningen doen, zoals je bij een ‘gewone’ cursus gewend bent.

Wat heb ik nodig om aan een training deel te kunnen nemen?

 • Laptop (je kunt een training eventueel ook via een smartphone volgen, maar dit is gezien het kleinere scherm minder praktisch).
 • Webcam 
 • Microfoon (wanneer je een beter geluid wilt kun je eventueel een externe aan laptop gekoppelde microfoon, of headset gebruiken).
 • Internet verbinding
 • Zoom software (gratis te downloaden voor deelname aan een training. In de e-mail die je ontvangt staan verdere instructies.) of Microsoft Office Teams

Hoe kan ik deelnemen aan een live online training?

Je ontvangt een e-mail met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan de door jou gekozen cursus. In deze e-mail vind je een link waarop je moet klikken. Nadat je op de link hebt geklikt kom je in het aanmeldscherm van de training. Hier vul je de in de e-mail vermelde gebruikersnaam en het wachtwoord in. Na aanmelding kom je op het daadwerkelijke trainingsscherm. In dit trainingscherm kun je via video en geluid de uitleg van de trainer en inbreng van eventuele medecursisten volgen. Ook vindt via dit scherm de interactie tussen de trainer en eventuele medecursisten plaats: via dit scherm kun je dus je vragen stellen en bijvoorbeeld je oefeningen delen.

Wat zijn de voordelen / mogelijkheden van Teams of Zoom?

 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel mogelijkheden, waardoor de training veel overeenkomsten met een live training vertoont.
  (Alle eerder genoemde opties zijn mogelijk.)

Cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking in diverse locaties

Trainingen met persoonlijke aandacht. Ook Trainingen aan huis of incompany trainingen mogelijk. Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Keuze tussen groepstrainingen / individuele traininingen of maatwerktrainingen.

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk.

Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Overzicht Cursus voorbeelden

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
Elementor: website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Linda Rooij

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Flossie d’Hont

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Esther Janssen

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Bianca Wijnstekers-Handy

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler

naar top pagina