Cursus Photoshop (Elements)

Adobe Photoshop (Elements) in het kort.

Met Adobe Photoshop (Elements) heb je de ideale gereedsschapskist om foto’s te bewerken in handen. Het programma biedt een pallet aan mogelijkheden. Je kunt werkelijk alle kanten op wanneer je bijvoorbeeld van een onbewerkte foto naar een kleurrijke afdruk toewerkt. Met Photoshop (Elements) kun je, je foto’s in bijna elk gangbaar formaat verbeteren en op voorheen ondenkbare manieren bewerken. Laat je creativiteit de vrije loop en je zult ontdekken dat Photoshop (Elements) nauwelijks beperkingen heeft om je creatieve ideeën werkelijkheid te laten worden. Tevens kun je met de huidige versie(s) van Elements je (uitgebreide) verzameling foto’s beheren, en organiseren.

Photoshop (Elements) bied je enorm veel mogelijkheden om je foto’s te verbeteren. Daarnaast is Photoshop (Elements) bijzonder geschikt om je eigen creaties te maken, door bijvoorbeeld delen van verschillende foto’s samen te voegen in een foto.

Nadat de foto’s naar tevredenheid zijn bewerkt, biedt het programma je genoeg mogelijkheden om je foto’s naar buiten te brengen. Je kunt in Elements bijvoorbeeld een Web-fotogalerie of een presentatie (diaserie) maken, maar ook een fotoboek en een fotokalender behoort tot de mogelijkheden. In deze tijd van socialmedia ontbreekt natuurlijk ook niet de mogelijkheid om via Elements je foto’s te delen op Facebook of Flickr.

Wat komt er tijdens de cursus Photoshop Elements aan bod?

Photoshop (elements) bestaat zoals gezegd uit enorm veel mogelijkheden, waarvan de basis mogelijkheden tijdens deze beginnerscursus uitgebreid aan bod zullen komen:

 • Het maken van een Catalogus om je foto's te verzamelen, te beheren en organiseren.
 • Het uitvoeren van basisbewerkingen. Te denken valt aan basis aanpassingen als het aanpassen van belichting, het aanpassen van kleur, verscherpen van foto's, helderheid en contrast aanpassen, aanpassingen in kleur of zwart-wit, het retoucheren van foto's, rode ogen verwijderen, een scheve horizon rechtzetten, een uitsnede maken enz. Deze bewerkingen kunnen in allerlei bestandsformaten (anders dan Raw) worden uitgevoerd. Voor het bewerken in Raw bestaat er in Elements een aparte module.
 • Foto's bewerken in de Raw module van Elements.
 • Foto's retoucheren of op andere manieren foutjes in foto's wegwerken.
 • Werken met lagen, maskers en/of selecties, waardoor je bijvoorbeeld je eigen creaties kunt maken.
 • Werken met tekst. Door het toevoegen van tekst aan je afbeeldingen worden de creatieve mogelijkheden nog uitgebreider. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zelf maken van kaarten, folders enz.
 • Een panaromafoto maken.
 • Een contrastrijke foto maken door het mengen van opnames met verschillende belichtingen(HDR).
 • Foto's afdrukken.
 • Een boek, website of kalender maken.

De cursus bestaat uit diverse workshops, waarin je stap voor stap het fotoprogramma leert beheersen.

Na het volgen van de cursus Elements ben je in staat om met behulp van Elements:

 • Orde in je (grote) verzameling foto's te scheppen, waardoor je je foto's gemakkelijker kunt terug vinden en je je foto verzameling beter kunt organiseren
 • Je foto's op allerlei manieren te verbeteren.
 • Een creatieve voorstelling van je foto's te maken.
 • Foto's af te drukken in de door jou gewenste kwaliteit en kleurstelling.
 • De foto's uit je verzameling via een boek, website, presentatie of kalender aan de buitenwereld te tonen.

Benodigdheden cursussen fotobewerking

 • Eventueel een eigen laptop met daarop geïnstalleerd een probeer- of volledige versie van het programma waarvan je de cursus gaat volgen.
 • Eventueel eigen foto's om naar hartenlust mee te kunnen experimenteren.
Cursus Photoshop: Photoshop scherm

Aanmelden Cursus Photoshop (Elements)

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus WordPress. Bellen kan natuurlijk ook.

Cursus info

Cursusduur

6 uur

Prijs cursus

275 euro (Incl. BTW)

Cursusvorm

De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

Cursuslocatie

Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in b.v. Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

Cursus data

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

Cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking in diverse locaties

Trainingen met persoonlijke aandacht. Ook Trainingen aan huis of incompany trainingen mogelijk. Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Keuze tussen groepstrainingen / individuele traininingen of maatwerktrainingen.

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk.

Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Overzicht Cursus voorbeelden

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
Elementor: website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Linda Rooij

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Flossie d’Hont

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Esther Janssen

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Bianca Wijnstekers-Handy

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler

naar top pagina