• Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen WordPress thema.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress thema's behandeld en krijg je tips om het kiezen van een thema te vereenvoudigen. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van het thema erg afwijken van de standaard mogelijkheden van een WordPress thema, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van een specifiek thema worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema.

   

 • Antwoord

  Tijdens de cursus kun je eventueel de door jou gekozen plugins gebruiken.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de mogelijkheden van aanbevolen onmisbare plugins behandeld en krijg je tips om het kiezen van plugins te vereenvoudigen. Mocht je tijdens de cursus specifieke plugins met specifieke mogelijkheden en functies behandeld willen hebben, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan specifiek bij de mogelijkheden van de opgegeven plugins worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema en de gekozen plugins.

   

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen (WordPress) website. Het is hierbij wenselijk dat de hosting via een hosting bedrijf gebeurt en niet via WordPress.com. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van WordPress.com worden stil gestaan. Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress behandeld. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van je website erg afwijken van de standaard mogelijkheden van WordPress, dan kan een cursus op maat worden gevolgd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bepaald thema en/of bepaalde plugins tijdens de cursus behandeld wilt hebben. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt.

  Tijdens een cursus leer je tevens hoe je WordPress lokaal op je laptop installeert. Met een lokale installatie wordt een oefenomgeving gecreëerd: de website is hierbij alleen op je laptop te bekijken en (nog) niet zichtbaar op het internet.

 • Antwoord

  De prijs van een WordPress groepscursus of standaardcursus staat bij de desbetreffende cursus vermeld. Naast de prijzen vind je hier ook de overige bijbehorende informatie. De prijs van een cursus op maat of een incompany cursus is afhankelijk van de wensen van de klant (betreft het een specifiek thema? Moeten specifieke plugins worden behandeld enz.) In dat geval maakt Viavisia vrijblijvend een offerte op maat. De genoemde prijzen zijn altijd exclusief Btw.

 • Antwoord

  Een WordPress groepscursus wordt op de bij de desbetreffende cursus genoemde locatie gegeven: meestal in het centrum van Rotterdam. Incompany trainingen en cursussen op maat kunnen op een van te voren afgesproken locatie worden gegeven. Zo kan een cursus binnen je bedrijf of bij je thuis worden gegeven.

Cursus WordPress webshop

Introductie cursus WordPress webshop bouwen

De cursus WordPress webwinkel bouwen wordt op maat aangeboden. Hierdoor kun je voordat de cursus begint, je wensen kenbaar maken. Viavisia zal het cursusprogramma dan op je wensen aanpassen.

Wil je eerst de “basis” van WordPress onder de knie krijgen, dan kun je een (beginners) cursus WordPress volgen:
http://viavisia.nl/cursus-WordPress/

 

Voor wie?

 • Je wilt een (eenvoudige) Webwinkel beginnen?
 • Je wilt zelf je webwinkel beheren? Of je wilt het beheren van je site gebruiksvriendelijker maken?
 • Je wilt een webwinkel waarbij je tegelijkertijd op de achtergrond van alles en nog wat kunt bijhouden?
  Wat dacht je van voorraadbeheer?
  Het beheren van je bestellingen en verzendingen? En dat alles zonder WordPress te verlaten….
 • je wilt meer over de extra mogelijkheden van een (eenvoudige) webwinkel m.b.v. WordPress weten?
 • Je wilt je huidige webwinkel vervangen? Of de mogelijkheden van je webwinkel uitbreiden?
 • Je wilt allerlei tips over het bouwen van een webwinkel aangereikt krijgen?

Dan is deze cursus geknipt voor jou.

Als voorproefje kun je alvast mijn introductievideo op mijn Youtube kanaal bekijken: webwinkel opzetten met WordPress en Woocommerce deel1

Voor diegene die eerst meer over WordPress willen leren is er een WordPress (basis) cursus:
Basis cursus WordPress

Wil je eerst je kennis over WordPress vergroten, dan behoort ook een vervolgcursus tot de mogelijkheden:
cursus WordPress gevorderden

Wijzigen van de uitstraling van je Winkel via thema’s

Met een thema kun je, je "winkel" de door jou gewenste uitstraling en (deels) functionaliteit meegeven. Het zoeken naar een voor jouw geschikt thema kan echter nog een hele klus zijn. Er zijn immers inmiddels vele thema's in omloop. Tijdens de cursus geef ik je tips in het vinden van een voor jouw winkel geschikt thema.

Maken en aanpassen van producten

Uiteraard wil je, je winkel vullen met allerlei producten en/of diensten. Tijdens de cursus leer ik je hoe je dat het beste kunt aanpakken. Ook leer ik je hoe je snel door gebruik te maken van lijsten je winkel kunt vullen. Wanneer je over lijsten met productgegevens beschikt, is het mogelijk om je webwinkel in één keer met tientallen of honderden producten te vullen. Fijn om te weten dat je hiermee tijd kunt besparen, toch?

Maken en aanpassen van Menu's webwinkel

Zeker voor de bezoekers van een webwinkel is het van belang dat ze op een makkelijke manier de weg in je "winkel" kunnen vinden. Je leert hoe je zelf een gebruiksvriendelijk menu voor een winkel aanmaakt. Uiteraard komt ook het eventueel wijzigen en aanpassen van het menu aan bod.

Werken met de Mediabibliotheek (Toevoegen van afbeeldingen behorende bij de producten)

Omdat beelden van een product meer zeggen dan duizend woorden, wordt  ook aandacht besteed aan het plaatsen van afbeeldingen. Je leert hoe je afbeeldingen in de zogenaamde mediabibliotheek plaatst. Je leert productafbeeldingen ordenen, op een manier waarmee ze eenvoudig terug te vinden zijn. Vervolgens leer je hoe je de afbeeldingen aan je producten koppelt. Des gewenst ook weer meerdere tegelijkertijd.

Werken met widgets en plugins webwinkel

Zoals je waarschijnlijk weet  beschikt WordPress over 2 manieren om de mogelijkheden van WordPress uit te breiden: plugins en widgets. Gedurende de cursus geef ik je tips over plugins die voor een webwinkel onmisbaar zijn. Ook komen eventuele plugins met een door jouw gewenste functionaliteit aanbod. Het zoeken en vinden van geschikte plugins voor je webwinkel zal je na de cursus tevens makkelijker afgaan. Wanneer je genoeg kennis hebt opgebouwd, ben je in staat om je webwinkel op de "achtergrond" te beheren en uit te breiden.

Algemene instellingen Webwinkel

Zoals zo vaak, valt er ook bij een webwinkel niet aan te ontkomen dat er eerst het één en ander moet worden ingesteld. We gaan dan ook aan de slag met de algemene instellingen behorende bij een webwinkel. Ik neem de belangrijkste opties met je door. Je moet dan denken aan het instellen van bijvoorbeeld voorraadbeheer, belastingtarieven en verzendingen en dergelijke.

Na het doornemen van de instellingen is de webwinkel ingesteld zoals jij dat wilt of zoals wenselijk is voor jouw webwinkel.

Basis zoekmachineoptimalisatie

Uiteraard wil je dat je (toekomstige) webwinkel gevonden wordt. Ook daar kun je zelf mee aan de slag. Tijdens de cursus leer je o.a. waar je diverse (achtergrond) teksten kunt plaatsen die voor google van belang zijn. Tijdens de cursus krijg je bovendien diverse tips aangereikt om je kans op succes te vergroten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling tussen Wordpres en de diverse sociale media die er op dit moment in omloop zijn (Facebook, Linkedin, Twitter enz.) Na de cursus beschik je over genoeg basiskennis om zelf aan de slag te gaan met het vindbaar maken van je website.

Bovendien zit de cursus boordevol allerlei tips om het werken met WordPress en met een webwinkel makkelijker te maken.

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket waarop eventueel WordPress is geïnstalleerd beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen (het installeren van WordPress kost 15 euro excl. btw, mits de gekozen webhoster ook een WordPress installatie ondersteunt). Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video's en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale "server", zodat je ook de website onderdelen die buiten WordPress om zijn gemaakt op je computer kunt aanpassen en bekijken. Eventueel later kan de website van je computer naar je eigen website op internet omgezet worden.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het bouwen van een webwinkel.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

Module 1: Beginnen met WooCommerce

 • Korte inleiding WooCommerce.
 • Installeren WooCommerce + winkelpagina's aanmaken.
 • Welke pagina's zijn een “must” (algemene voorwaarden, klachtenafhandeling e.d.)
  en hoe maak je ze aan?
 • Verkennen van het dashboard van WooCommerce.

Module 2: Instellingen WooCommerce

 • Algemene instellingen (valuta's, winkellocatie enz.).
 • Producten
 • Voorraad.
 • Belastingen.
 • Afrekenen, betaalmethoden.
 • Verzending, verzendkosten.
 • Klantgegevens.
 • E-mailbeheer klanten webwinkel.

Module 3: Mogelijkheden Woocommerce verkennen

 • Producten en producttypes (eenvoudige producten, variabele producten, downloadbare producten, gegroepeerde producten, affiliate producten).
 • Bestellingen.
 • Voorraadbeheer.
 • Verzendingen, verzendkosten.
 • Automatisch producten (vanuit een productlijst) in Woocommerce importeren.
 • Woocommerce widgets.
 • Kortingsbonnen
 • Rapporten (weergave van omzet e.d.).

Module 4: Uitbreiden functionaliteit Wordpress

 • Zoeken, verkennen en werken met “onmisbare” Woocommerce plugin's/uitbreidingen:
 • Facturen
 • Pakbonnen
 • Productvergelijker
 • Productcombinaties
 • Uitbreiding berekening verzendkosten.
 • Google Analystics en Woocommerce.
 • Mailchimp

 

Module 5: Webwinkel gewenste huisstijl meegeven

 • Zoeken, verkennen en werken met voor Woocommerce geschikte thema's.
 • Werken met de z.g.n. customizer van b.v. Storefront (standaard thema Woocommerce) om de webwinkel de gewenste “look and feel” mee te geven.
 • Aanpassen en beheren menu's website.

 

Module 6: Seo en Woocommerce

 • Zelf aan de slag gaan met de hulpmiddelen van Wordpress en Woocommerce om de vindbaarheid van de webwinkel(producten) te vergroten.

 

Module 7: Beveiligen en backuppen van de Wordpress website met Woocommerce

 • Instellingen beveiligingsplugins.
 • Interpreteren foutmeldingen.
 • Backuppen van de database, het thema, plugins e.d.
 • SSL: wat is het en hoe stel je het in?

Module 8: Publiceren Wordpress met Woocommerce website

 • Publiceren website: plaatsen van de website bij de gekozen provider, zodat de website door iedereen bekeken kan worden.

  Aanmelden cursus WordPress webwinkel

  Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus cursus WordPress webwinkel. Bellen kan natuurlijk ook.  Algemene voorwaarden cursus

  Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
  De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
  Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

  klok icoon

  Cursus duur

  6 uur

  rekenmachine icoon

  Prijzen cursus

  325 euro (Incl. BTW)

  afstudeer hoofddeksel icoon

  Cursus vorm

  De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

  huis icoon

  Locatie cursus

  Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

  kalender icoon

  Data cursus

  Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

  Cursussen op maat

  Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

  Trainingen aan huis of incompany trainingen.

  Groepstrainingen of individuele cursussen

  Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

  Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

  WordPress website voorbeelden

  Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp

  Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

  Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

  Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

  Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

  Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

  Linda Rooij, Grafisch vormgever

  Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

  Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler