Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen WordPress

 • WordPress is over het algemeen veilig, maar zoals bij elk platform, is het belangrijk om beveiligingsmaatregelen te nemen. Houd je WordPress, thema’s en plug-ins up-to-date en gebruik sterke wachtwoorden. Daarnaast zijn er beveiligingsplug-ins die extra bescherming bieden.

 • WordPress.com is een gehoste service waar je een website kunt maken zonder je zorgen te maken over hosting of technisch beheer. WordPress.org is de website waar je de gratis software kunt downloaden om je eigen zelf gehoste website te maken met volledige controle over je site.

 • WordPress-plug-ins zijn stukjes software die functionaliteit toevoegen aan je website. Ze kunnen variëren van contactformulieren en SEO-tools tot e-commerce functionaliteit en nog veel meer. Net als thema’s zijn er duizenden plug-ins beschikbaar.

 • Het is belangrijk om regelmatig back-ups van je WordPress-website te maken. Je kunt dit doen via een back-upplug-in of via het controlepaneel van je hostingprovider. Zorg ervoor dat je de back-ups op een externe locatie bewaart voor extra veiligheid.

 • Er zijn verschillende manieren om je WordPress-website te optimaliseren voor SEO. Gebruik SEO-plug-ins zoals Yoast SEO, schrijf hoogwaardige inhoud met relevante zoekwoorden, verbeter de laadtijd van je website en zorg voor goede interne en externe links.

 • Ja, je kunt een e-commerce website maken met WordPress. Hiervoor kun je specifieke e-commerce plug-ins zoals WooCommerce gebruiken, die uitgebreide functionaliteit bieden voor het beheren van producten, betalingen en verzending.

 • Ja, je kunt je WordPress-website verhuizen naar een andere hostingprovider. Hiervoor moet je je bestanden en database migreren naar de nieuwe server. Sommige hostingbedrijven bieden ook migratieservices aan om je te helpen bij dit proces.

Veel gestelde vragen WordPress cursussen

 • Het volgen van een WordPress-cursus geeft je de kennis en het vertrouwen om zelfstandig websites te maken en beheren. Dit stelt je in staat om je persoonlijke of zakelijke online aanwezigheid te verbeteren en websites te maken voor anderen. Het biedt ook waardevolle vaardigheden voor de huidige digitale arbeidsmarkt.

 • Het is handig als je basisvaardigheden hebt in het gebruik van computers en internet. Kennis van HTML, CSS of andere programmeertalen is niet vereist, maar kan in sommige gevallen nuttig zijn voor geavanceerdere aanpassingen.

 • Nee, je hebt geen programmeerkennis nodig om een WordPress-cursus te volgen. WordPress is ontworpen om gebruikersvriendelijk te zijn, dus de meeste basisbewerkingen kunnen zonder codering worden uitgevoerd. Gevorderde technieken kunnen echter enige technische kennis vereisen.

 • Nee, je hebt geen eigen website nodig om een WordPress-cursus te volgen. Tijdens de cursus kun je in een testomgeving werken, waarin je kunt oefenen en experimenteren zonder daarbij een live website nodig te hebben.

 • Er zijn verschillende soorten WordPress-cursussen beschikbaar, zoals online lessen, groepstrainingen en persoonlijke trainingssessies. Ze variëren in niveau, duur en prijs, dus je kunt degene kiezen die het beste bij jouw leerstijl en behoeften past.

 • De duur van een WordPress-cursus kan variëren, afhankelijk van de diepgang van de training en je eigen leertempo. Basisintroductiecursussen kunnen een dag tot enkele dagen duren, terwijl heel uitgebreide cursussen enkele dagen of een aantal dagen verspreid over enkele weken kunnen duren.

 • De prijs van een WordPress groepscursus of standaardcursus staat bij de desbetreffende cursus vermeld. Naast de prijzen vind je hier ook de overige bijbehorende informatie. De prijs van een cursus op maat of een incompany cursus is afhankelijk van de wensen van de klant (betreft het een specifiek thema? Moeten specifieke plugins worden behandeld enz.) In dat geval maakt Viavisia vrijblijvend een offerte op maat. De genoemde prijzen zijn altijd exclusief Btw.

 • Een WordPress groepscursus wordt op de bij de desbetreffende cursus genoemde locatie gegeven: meestal in het centrum van Rotterdam. Incompany trainingen en cursussen op maat kunnen op een van te voren afgesproken locatie worden gegeven. Zo kan een cursus binnen je bedrijf of bij je thuis worden gegeven.

 • Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen (WordPress) website. Het is hierbij wenselijk dat de hosting via een hosting bedrijf gebeurt en niet via WordPress.com. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van WordPress.com worden stil gestaan. Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress behandeld. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van je website erg afwijken van de standaard mogelijkheden van WordPress, dan kan een cursus op maat worden gevolgd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bepaald thema en/of bepaalde plugins tijdens de cursus behandeld wilt hebben. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt.

 • Tijdens de cursus kun je eventueel de door jou gekozen plugins gebruiken.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de mogelijkheden van aanbevolen onmisbare plugins behandeld en krijg je tips om het kiezen van plugins te vereenvoudigen. Mocht je tijdens de cursus specifieke plugins met specifieke mogelijkheden en functies behandeld willen hebben, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan specifiek bij de mogelijkheden van de opgegeven plugins worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema en de gekozen plugins.

 • Na het voltooien van een WordPress-cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kan worden gebruikt, om aan te tonen dat je beschikt over bepaalde WordPress-vaardigheden. Ook kan deze worden gedeeld met potentiële werkgevers of klanten.

Cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking in diverse locaties

Trainingen met persoonlijke aandacht. Ook Trainingen aan huis of incompany trainingen mogelijk. Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Keuze tussen groepstrainingen / individuele traininingen of maatwerktrainingen.

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk.

Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Overzicht Cursus voorbeelden

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
Elementor: website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Linda Rooij

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Flossie d’Hont

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Esther Janssen

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Bianca Wijnstekers-Handy

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler

naar top pagina