• Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen WordPress thema.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress thema's behandeld en krijg je tips om het kiezen van een thema te vereenvoudigen. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van het thema erg afwijken van de standaard mogelijkheden van een WordPress thema, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van een specifiek thema worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema.

   

 • Antwoord

  Tijdens de cursus kun je eventueel de door jou gekozen plugins gebruiken.  Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de mogelijkheden van aanbevolen onmisbare plugins behandeld en krijg je tips om het kiezen van plugins te vereenvoudigen. Mocht je tijdens de cursus specifieke plugins met specifieke mogelijkheden en functies behandeld willen hebben, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan specifiek bij de mogelijkheden van de opgegeven plugins worden stil gestaan. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt, ongeacht het gekozen thema en de gekozen plugins.

   

 • Antwoord

  Uiteraard kun je tijdens de cursus aan de slag met je eigen (WordPress) website. Het is hierbij wenselijk dat de hosting via een hosting bedrijf gebeurt en niet via WordPress.com. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is een cursus op maat aan te bevelen: hierbij kan dan specifiek bij de mogelijkheden van WordPress.com worden stil gestaan. Tijdens een standaard cursus of groepscursus worden de algemene mogelijkheden van WordPress behandeld. Mochten bepaalde mogelijkheden en functies van je website erg afwijken van de standaard mogelijkheden van WordPress, dan kan een cursus op maat worden gevolgd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een bepaald thema en/of bepaalde plugins tijdens de cursus behandeld wilt hebben. Wanneer je nog geheel onbekend bent met WordPress kun je voordat je de cursus op maat volgt, eerst een basis cursus WordPress volgen. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden die je voor iedere WordPress website nodig hebt.

  Tijdens een cursus leer je tevens hoe je WordPress lokaal op je laptop installeert. Met een lokale installatie wordt een oefenomgeving gecreëerd: de website is hierbij alleen op je laptop te bekijken en (nog) niet zichtbaar op het internet.

 • Antwoord

  De prijs van een WordPress groepscursus of standaardcursus staat bij de desbetreffende cursus vermeld. Naast de prijzen vind je hier ook de overige bijbehorende informatie. De prijs van een cursus op maat of een incompany cursus is afhankelijk van de wensen van de klant (betreft het een specifiek thema? Moeten specifieke plugins worden behandeld enz.) In dat geval maakt Viavisia vrijblijvend een offerte op maat. De genoemde prijzen zijn altijd exclusief Btw.

 • Antwoord

  Een WordPress groepscursus wordt op de bij de desbetreffende cursus genoemde locatie gegeven: meestal in het centrum van Rotterdam. Incompany trainingen en cursussen op maat kunnen op een van te voren afgesproken locatie worden gegeven. Zo kan een cursus binnen je bedrijf of bij je thuis worden gegeven.

3 daagse Bootcamp WordPress

WordPress in het kort

WordPress is een zgn. CMS (content management systeem). Dat betekent dat je met behulp van WordPress zelf je website kun bouwen en beheren.
WordPress is één van de meest gebruikte CMS systemen en veel mogelijkheden van WordPress zijn vrij te gebruiken. Hierdoor zijn de mogelijkheden van WordPress eenvoudig uit te breiden.
Of je nu een bedrijfswebsite, een blogwebsite of webshop wilt, alles is mogelijk. Daarnaast is WordPress gebruiksvriendelijk en kun je zonder technische kennis aan de slag

Doel 3-daagse Bootcamp WordPress

De website is het visitekaartje van je bedrijf: potentiële klanten maken via je website wellicht voor het eerst kennis met je bedrijf en (potentiële) klanten kunnen op de website allerlei relevante informatie vinden.

Gedurende deze training leer je, je idee van een website omzetten in een werkende WordPress website.

Na het volgen van de cursus ben je in staat om een WordPress website aan te passen, op te maken, in te delen, onderhouden en te optimaliseren voor zoekmachines (SEO).

Doelgroep 3-daagse Bootcamp WordPress

Deze intensieve training is bedoeld voor iedereen die zijn of haar website wil ontwerpen, aanpassen, onderhouden en zelf aan de slag wil om de vindbaarheid voor zoekmachines te verbeteren.

De training is daarom bijzonder geschikt voor iedereen die een eigen website wil bouwen en/of beheren zonder gebruik te hoeven maken van “code” of andere diepgaande technische kennis.

Na het volgen van de training ben je minder of niet meer afhankelijk van webdesigners en’/of programmeurs. Bovendien kun je na afloop beter met webdesigners overleggen en communiceren omdat je weet hoe WordPress “werkt”.

Voorkennis 3-daagse cursus WordPress

Er is geen specifieke (technische) kennis vereist. Wel zijn basis computervaardigheden een must.

Cursusvorm 3-daagse cursus WordPress

Klassikaal en maatwerk: online en op locatie.

Inhoud 3-daagse Bootcamp WordPress

Wat komt er tijdens de training aan bod?

WordPress biedt veel mogelijkheden, welke tijdens deze intensieve training uitgebreid worden behandeld: (zie samenvatting en modules)

Samenvatting 3 daagse cursus WordPress

Een cursus voor degene die zelf een website wil bouwen, vormgeven, onderhouden, beheren en optimaliseren voor zoekmachines (SEO)

Wanneer je al een tijdje met WordPress werkt, komen er wellicht nieuwe ideeën en wensen wat betreft lay-out en opmaak van de website naar boven. Tijdens de training bouw je stap voor stap je eigen website met je eigen (huis)stijl en lay-out. Uiteraard wordt ook stil gestaan bij het verbeteren en beveiligen van de website. Tot slot krijg je allerlei technieken uitgelegd, waarmee je de vindbaarheid van je website kunt verhogen. Na afloop ga je zo wie zo met een hoop “tips en tricks” naar huis.

Basis WordPress

 • Berichten en pagina’s aanmaken
 • Video’s en afbeeldingen plaatsen
 • Menu’s, widgets instellen enz.
 • Werken met formulieren
 • Thema’s kiezen (sjabloon welke uitstraling website bepaald)
 • Plug-ins kiezen (uitbreidingen op WordPress)

Website opmaken en gewenste lay-out meegeven

 • Aan de slag met de customizer:
  • Lettertypes aanpassen
  • Kleuren aanpassen
  • Standaard lay-out pagina’s aanpassen
 • Werken met een zgn. page builder: per pagina of bericht zelf de opmaak en lay-out tussen de header en footer te bepalen

SEO met WordPress

 • Zelf aan de slag gaan met de hulpmiddelen van WordPress om de vindbaarheid van de website te vergroten.

Onderhoud website:

 • Back-up WordPress website
 • Beveiligen WordPress Website
 • Snelheid website verbeteren
 • Spam buiten de deur houden

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket waarop eventueel WordPress is geïnstalleerd beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen (het installeren van WordPress kost 15 euro excl. btw, mits de gekozen webhoster ook een WordPress installatie ondersteunt). Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video's en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale "server", zodat je ook de website onderdelen die buiten WordPress om zijn gemaakt op je computer kunt aanpassen en bekijken. Eventueel later kan de website van je computer naar je eigen website op internet omgezet worden.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het kennismaken met WordPress zelf.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

Inbegrepen bij cursus WordPress

Bij de cursus is een handleiding inbegrepen. Met de handleiding kun je stap voor stap zelf aan de slag gaan met WordPress. In de handleiding kun je uiteraard ook terug lezen wat tijdens de workshop is behandeld. Je gaat je zo wie zo met extra WordPress tips naar huis.

Ingedeeld in modules en dagen

Dag 1: de basis van WordPress

Op de eerste dag worden dezelfde onderwerpen behandeld als bij de WordPress basis cursus.
Meer over deze onderwerpen lees je bij de cursusonderdelen op de pagina met informatie over de basis cursus.

Dag 2: zelf je website ontwerpen en een gewenste huisstijl toepassen

Op de tweede dag worden dezelfde onderwerpen behandeld als bij de 2 daagse WordPress cursus.
Meer over deze onderwerpen lees je bij de cursusonderdelen op de pagina met informatie over de 2 daagse cursus WordPress.

Dag 3: SEO, website optimalisatie en beveiliging website

Module 1: SEO

 • Intro SEO
 • Hulpmiddelen WordPress t.b.v. SEO
 • Zoekwoorden onderzoek
 • Onderzoek doelgroep
 • Webteksten optimaliseren en de leesbaarheid verbeteren
 • In grote lijnen worden dezelfde onderwerpen (behalve Google Analytics en de Google Tag manager) behandeld, als bij de SEO cursus

Module 2: Snelheid website verbeteren

 • Caching: wat is het en hoe pas je het toe?
 • Afbeeldingen verkleinen.
 • Broncodes (de codes waarin je website uiteindelijk is opgebouwd) verkleinen/comprimeren.
 • WordPress databases opschonen.

Module 3: Beveiliging

 • Extra beveiliging website
 • Spamfilters

Module 4: Specials, extra toevoegingen om je website te delen met de buiten wereld

 • WordPress en Mailchimp
 • WordPress en sociale media

 

  Aanmelden 3 daagse cursus WordPress

  Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een 3 daagse cursus WordPress. Bellen kan natuurlijk ook.  Algemene voorwaarden cursus

  Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
  De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
  Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

  klok icoon

  Cursus duur

  3 x 6 uur

  rekenmachine icoon

  Prijzen cursus

  785

  afstudeer hoofddeksel icoon

  Cursus vorm

  De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

  huis icoon

  Locatie cursus

  Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

  kalender icoon

  Data cursus

  Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden. De groepstrainingen worden op de in de agenda aangegeven data gegeven.

  Cursussen op maat

  Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

  Trainingen aan huis of incompany trainingen.

  Groepstrainingen of individuele cursussen

  Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk. Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

  Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

  WordPress website voorbeelden

  Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld architectuur ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld zakelijk ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld restaurant ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld foto en video ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp
  website voorbeeld coaching ontwerp

  Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

  Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

  Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

  Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

  Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

  Linda Rooij, Grafisch vormgever

  Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

  Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler