Cursus ChatGPT

Intro cursus ChatGPT

Heb je altijd al willen begrijpen hoe je kunstmatige intelligentie (AI) kunt gebruiken? In deze cursus gaan we op een toegankelijke manier in op de basisprincipes van ChatGPT. En hoe je deze chatbot in de praktijk kunt gebruiken. Of je nu nieuw bent in de wereld van AI of een doorgewinterde ontwikkelaar, tijdens de training kom je zo sowieso tot waardevolle inzichten om je werkzaamheden te verbeteren of te vereenvoudigen.

Je leert niet alleen hoe je gesprekken kunt voeren met ChatGPT, maar we gaan ook dieper in op hoe je ChatGPT kunt inzetten voor echte toepassingen. Of je nu bijvoorbeeld je klantenservice wilt verbeteren of op zoek bent naar manieren om inhoud voor je sociale media of website te genereren, tijdens de training zullen diverse projecten verder worden uitgewerkt

Je leert bijvoorbeeld hoe je ChatGPT kunt gebruiken om zoekmachinevriendelijke (tekstuele)inhoud te maken en hoe je ChatGPT kunt inzetten om je online aanwezigheid te verbeteren en te vergroten.

Of je nu wilt starten met het verkennen van de wereld van AI of dat je, je vaardigheden wilt uitbreiden, tijdens de training ontdek je de vele mogelijkheden van een chatbot als ChatGPT. AI-communicatie wordt in de toekomst hoogstwaarschijnlijk steeds belangrijker, dus is het een goed moment om praktisch met ChatGPT aan de slag te gaan.

Leerdoelen van de ChatGPT-cursus:

 • Begrip van de basisprincipes van ChatGPT en het functioneren van deze AI-technologie.
 • Ontwikkelen vaardigheden om interactieve gesprekken te voeren en vragen te beantwoorden met behulp van ChatGPT.
 • Het schrijven van goede prompts, oftewel het stellen van de juiste vragen, om je doel te bereiken.
 • Leer hoe je ChatGPT kunt integreren in echte toepassingen, waaronder chatbots, klantenserviceverbeteringen en in het genereren van (tekstuele)inhoud.
 • Ontdekken van strategieën om zoekmachinevriendelijke content te creëren met ChatGPT en om verbeter je online zichtbaarheid te vergroten.
 • ChatGPT gebruiken als hulpmiddel bij bijvoorbeeld het programmeren, bij het vertalen van teksten of bij het schrijven van teksten.
 • Leer hoe ChatGPT je kan helpen bij het beantwoorden van vragen en hoe dit model je uitleg kan geven over verschillende onderwerpen.
 • Het ontwikkelen van vaardigheden om ChatGPT aan te passen aan je specifieke behoeften.
 • Verkennen van nieuwe mogelijkheden met behulp van AI.

Wat je precies leert in deze cursus varieert dus van het doorgronden van ChatGPT tot het in de praktijk brengen en het creatief benutten van ChatGPT.

Doelgroep cursus ChatGPT

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van AI en chatbots? Wil je ontdekken hoe je een Chatbot die met mensen kan “praten” en vragen kan beantwoorden kunt gebruiken? Dan is de ChatGPT-cursus iets voor jou.

Ongeacht of je een enthousiaste beginner bent die geïnteresseerd is in AI en technologie, of een doorgewinterde ontwikkelaar die op zoek is naar nieuwe vaardigheden, deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil begrijpen hoe je ChatGPT kunt gebruiken en integreren in verschillende toepassingen.

Of je nu een marketeer bent die geïnteresseerd is in het verbeteren van klantinteracties, een ondernemer die op zoek is naar innovatieve manieren om klanten te trekken, of een ontwikkelaar die AI wil gebruiken bij het ontwikkelen van projecten, je zult ontdekken hoe ChatGPT je kan helpen om efficiënter te werken of om je werkzaamheden of kennis te verbeteren. En dit alles door dynamische en functionele gesprekken met ChatGPT te voeren.

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop en sluit je aan bij de ChatGPT-cursus om de wereld van AI-chatbots te verkennen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en hoe je ze kunt toepassen in jouw vakgebied!

Doel cursus ChatGPT

Het doel van de cursus is om je te helpen begrijpen hoe je ChatGPT effectief en verantwoord kunt inzetten. En om je tegelijkertijd bewust te maken van de ethische, juridische en beveiligingsaspecten van het gebruik van kunstmatige intelligentie.

Dus ben je benieuwd naar wat je allemaal kunt leren tijdens de ChatGPT-cursus? Deze cursus opent de deur naar wereld van AI (kunstmatige intelligentie) en chatbots.

Tijdens de cursus ontdek je hoe ChatGPT werkt en hoe je deze kunt inzetten voor het voeren van slimme gesprekken, die deels lijken op menselijke interacties. Van het basis gebruik van ChatGPT tot meer geavanceerde toepassingen, tijdesn de training word je via voorbeelden stap voor stap begeleid in het gebruik van ChatGPT.

Tijdens de cursus gaan we uiteraard aan de slag met praktische voorbeelden en duidelijke instructies. Ingewikkeld technisch jargon wordt daarbij zoveel mogelijk vermeden. De materie van de training is toegankelijk is iedereen.

We gaan dieper in op echte gebruikssituaties en scenario’s, zoals klantenservice en het genereren van inhoud. Je leert hoe je ChatGPT kunt toepassen in je eigen projecten en (zakelijke) werkzaamheden.

Je kunt de opgedane kennis ook gebruiken om je online aanwezigheid op sociale media of op je (bedrijfs)website te verbeteren of te vergroten. Tijdens de training ontdek je bijvoorbeeld hoe je via ChatGPT inhoud kunt genereren voor de bezoekers van je website en voor zoekmachines zoals Google.

Gewenste voorkennis

Voor deze cursus is (basis) kennis internet en kennis over het gebruik van diverse browsers gewenst.

Uitvoering cursus

De theorie wordt besproken aan de hand van presentatie slides. Demo’s worden gebruikt om de behandelde concepten te verduidelijken. Aan de hand van oefeningen krijgen de deelnemers inzicht in het hoe en waarom van het verkrijgen van de gewenste resultaten. 

Module1: Introductie ChatGPT:

 • Wat is ChatGPT en hoe werkt het?
 • Belangrijkste toepassingen en voorbeelden van praktische situaties waarin ChatGPT van pas komt.

Module2: Aan de slag met ChatGPT:

 • Ontdek hoe je ChatGPT kunt laten samenwerken met diverse apps en programma's .
 • Ga zelf aan de slag met interactieve voorbeelden van gesprekken met ChatGPT.

Module3: Verantwoord gebruik van AI:

 • Leer hoe je, je bewust wordt van de belangrijke ethische aspecten van AI. Zodat je daar tijdens het gebruik rekening mee kunt houden.

Module4: ChatGPT op maat / ChatGPT aanpassen aan jouw wensen:

 • Leer hoe je ChatGPT zodanig aanpast, dat je deze voor specifieke doeleinden of branches kunt gebruiken.
 • Leer begrijpen waarom het belangrijk is om bepaalde richtlijnen te volgen bij het optimaliseren van het AI-Model.

Module5: Het trainen van de beheerders van ChatGPT:

 • Leer hoe beheerders kunnen worden getraind om hetgeen ChatGPT genereert te beheren
 • Leer hoe ongepaste inhoud kan worden voorkomen.

Module6: Integratie en automatisering / ChatGPT in de praktijk

 • Ontdek hoe je ChatGPT naadloos kunt laten samenwerken met je bestaande plannen van aanpak en met routinematige taken.
 • Leer hoe je taken kunt automatiseren met behulp van ChatGPT, zodat je efficiënter kunt werken.

Module7: Samen met ChatGPT leren en verbeteren

 • Ontdek hoe feedback van gebruikers kan helpen bij het verbeteren van ChatGPT.
 • Krijg inzicht in hoe AI-modellen worden getraind en verbeterd.

Module8: Praktische toepassingen:

 • Voorbeelden van praktische situaties.
 • Voorbeelden van hoe bedrijven en organisaties ChatGPT gebruiken voor hun klantenservice, voor het genereren van content enzovoort.

Module9: Veiligheid en beveiliging:

 • Beveiligingsmaatregelen voor het beschermen van toegang tot ChatGPT
 • Het beschermen van gevoelige gegevens.

Module10: Juridische overwegingen:

 • Inzicht in de juridische aspecten van het gebruik van AI-technologieën.

Module11: Toekomstige ontwikkelingen:

 • Bespreking van de huidige staat van AI en wat we in de komende tijd kunnen verwachten op het gebied van AI.

 

Cursus ChatGPT 4 kleine AI robots op een-rij, elk achter een computerscherm

Aanmelden Cursus ChatGPT

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus WordPress. Bellen kan natuurlijk ook.

afbeelding voor tijd cursus: wekker op het midden van 2 gelijke, gescheiden kleurvlakken

Cursus duur

4 uur

afbeelding voor prijs cursus: muntjes waaruit een plantje groeit

Prijzen cursus

250 euro (Incl. BTW)

afbeelding voor cursus vorm: hand met pen tekent op papier blokschematisch website uit

Cursus vorm

De cursus wordt individueel aangeboden. Ook is het mogelijk om de cursus in een kleine groep, van maximaal 4 personen te volgen. Hierdoor is er tijd en ruimte voor persoonlijke uitleg.

afbeelding voor locatie cursus: landkaart op muur met daaronder een tafel met wekker, pennenbak, mok en kleine laptop

Locatie cursus

Op dit moment kun je de cursus op iedere locatie online volgen. De cursussen worden verder in diverse computercentra in b.v. Rotterdam of op (bedrijfs)locatie gegeven.

afbeelding voor cursus data: klapper met kalender

Data cursus

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

Cursussen Wordpress, webdesign, fotobewerking in diverse locaties

Trainingen met persoonlijke aandacht. Ook Trainingen aan huis of incompany trainingen mogelijk. Afgestemd op jouw wensen of de wensen van het bedrijf.

Keuze tussen groepstrainingen / individuele traininingen of maatwerktrainingen.

Bedrijfstrainingen of particuliere trainingen mogelijk.

Trainingen gaan altijd door, ook bij 1 cursist.

Cursussen worden gegeven door een trainer met praktijkervaring.

Overzicht Cursus voorbeelden

Hieronder vind je voorbeelden van websites. De voorbeelden laten zien, wat je na het volgen van een 2- of 3 daagse WordPress training kunt bereiken.

website voorbeeld architectuur ontwerp
website voorbeeld zakelijk ontwerp
Elementor: website voorbeeld restaurant ontwerp
website voorbeeld foto en video ontwerp
website voorbeeld coaching ontwerp

Linda Rooij

Wil je ook graag je eigen website aanpassen in WordPress maar zie je op tegen de zogenaamde ‘makkelijke’ methode via WordPress? Peter Buijs is de man die je nodig hebt. Hij ontwikkelt diverse WordPress-cursussen in groepsverband of 1-op-1. Die laatste heb ik met studio Rooijaal aangevraagd. Peter kwam bij mij thuis en samen hebben we in 3 uur alle basiseigenschappen van het programma bekeken en geoefend. Na zijn bezoek kon ik de hele site zelf aanpassen. Hoe fijn en een GROTE zorg minder!!

Linda Rooij, Grafisch vormgever

Flossie d’Hont

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.

Flossie d’Hont, Zelfstandig psycholoog – Florisand Consultancy

Esther Janssen

Ik heb onlangs een cursus Photoshop Elements bij Peter gevolgd. Hij heeft kennis van zaken, is geduldig en geeft je precies de aandacht die jij – in jouw tempo – nodig hebt. Kortom, zijn aanpak is persoonlijk, plezierig en prettig en –heel belangrijk – hij heeft er lol in om zijn expertise over te brengen aan zijn cursist en/of het programma af te stemmen op de behoefte van de klant.

Esther Janssen, Allround communicatieprofessional

Bianca Wijnstekers-Handy

Tijdens de workshops van Peter Buijs over WordPress en SEO viel het me telkens weer op: Peter weet ongelooflijk veel van deze onderwerpen af, want hij laat geen vraag onbeantwoord. Hij heeft aandacht voor iedereen, waardoor hij uiterst geschikt is voor het geven van één-op-ééncursussen. De follow-up is ook fantastisch: naderhand ontvang je een door hem samengestelde handleiding, die hij met enige regelmaat bijwerkt. Je weet: deze man is gedreven en geduldig. Hij draagt zijn kennis graag over en heeft hart voor zijn cursisten. Kortom: boek een één-op-één, laat je onderdompelen in zijn kennis en pluk er de vruchten van – nu en nog lang daarna!

Bianca Wijnstekers-Handy, Beëdigd juridisch vertaler